Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Paměť těla

Naše tělo má svoji paměť. Octneme-li se v pozici, ve které jsme utrpěli zranění nebo ponížení, vynoří se dávná vzpomínka znovu. To platí i pro sex.

Dnes je Marie sama doma. Vlastík odjel se svými svěřenci na zápas a děti už si žijí svým životem. Takových večerů mívá Marie poslední dobou hodně. Nestěžuje si. Nemusí pro nikoho vařit, po nikom uklízet, nikoho obskakovat. Má čas i na svoje zájmy, což si docela užívá. Do čeho se pustí dnes? Má tam rozečtenou báječnou knížku. V létě byla na kurzu krajinomalby a ještě nestihla zapaspartovat svůj poslední akvarel. Nakonec sesbírala na zahradě uschlé prádlo a začala ho skládat a třídit. Pustila si k tomu svoji oblíbenou hudbu a postavila na čaj. Myšlenky se jí přitom rozeběhly jako děti po poledním školním zvonění.
Děti jsou už pár let z domu, nejstarší už má dokonce dvě vnučky. S Vlastíkem mají klidné manželství, takové tiché, žádná Itálie. Navzájem si poskytují prostor pro svoje zájmy. Vlastík si občas zaběhne orienťák nebo si zajde na filatelistickou burzu. Je totiž nadšeným filatelistou. Alba známek mají doma skoro všude. Taky trénuje malé fotbalisty a ona zase cvičí v sokolovně vitalizující cviky. Na její čtvrteční cvičení chodí především ženské, ale pár mužských už tam za těch pár let, co u nich na vsi předcvičuje, taky zašlo. 
Najednou si vzpomněla, že cvičení bude pozítří a ona by si měla rozmyslet a nachystat, co bude se ženskými vlastně cvičit. Pořád si stěžují na bolavá záda, nejvíc v kříži. Kvůli tomu vlastně většina z nich na cvičení chodí. Většina z nich pracuje ve fabrice v nedalekém městě, některé zase sázejí stromky v lese. Těžká a jednostranná práce. Není divu, že si stěžují na bolavá záda. Většina z nich už překročila padesátku, takže už většinou mají takové ty poklidné partnerské vztahy, kdy už každý z té dvojice ví, co může od druhého čekat a všechny vášně a vzplanutí jsou jenom vzdálenou vzpomínkou. Podle toho to taky vypadá s jejich sexuálním soužitím. Oba toho mají z práce dost, jsou unavení a na nějaké ty divočiny se tak leda podívají v televizi. Možná to už taky patří k věku, povzdechla si v duchu Marie. Složila do prádelníku poslední tričko a vyměnila hudbu za relaxační. Položila se na koberec a dala se do cvičení. Lehla si na záda, pokrčila nohy v kolenou a jala se rytmicky vyklepávat pánev, aby uvolnila bederní oblast páteře.
Najednou se daly do pohybu staré vzpomínky. 
Malá, asi sedmiletá holčička leží na gauči a pláče. Rozčilená máma do ní buší jako smyslů zbavená. Holčička neví, co provedla. Neví, že máma je nespokojená s tím, že je s ní pořád sama doma, že žárlí na jejího tátu, který je pořád někde pryč. Ze svojí samoty viní tuhle malou holčičku a když ji tyhle pocity tíží k nesnesení, vybíjí si je na ní. Holčička to ale nechápe. Pláče a vzteká se. Vyhazuje zadečkem a rytmicky jím buší do gauče. Tím si vybíjí bezmocný vztek a ponížení.
Marie byla překvapená pocity, které se jí tak nečekaně vynořily. To ještě netušila, že tohle není všechno.
V Mariiných vzpomínkách se vynořila jedna obzvlášť nepříjemná, s jejím prvním chlapcem. Trávili spolu jednu z prvních společných nocí. Svlékl ji a hladil. Zpočátku to bylo příjemné. Jeho doteky se ale stávaly stále méně příjemnými, začaly bolet. Pokoušela se mu vytrhnout, říct mu, že to není příjemné, že ji to bolí, nedal se však zastavit. Naopak, čím víc ji to bolelo, tím byl neodbytnější. Začala křičet, nebylo to ale nic platné. Naopak svoje trýznění ještě stupňoval. Marie se s tím chlapcem po nějakém čase rozešla, zlé vzpomínky ale v její hlavě zůstaly.
Marie zůstala po cvičení ležet na koberci a tiše plakala, dokud ji nevyrušilo zaharašení klíče v zámku domovních dveří. Vlastík! Nesmí ji tu vidět plakat! Honem vylovila z kapsy haleny papírový kapesník a utřela si obličej.

Když pak večer před spaním leželi spolu v objetí, Vlastík se jí ptal: 
„Ty ses na mě dneska moc těšila, viď? Bylo to moc pěkný.“
Marie nic neodpověděla. Jen mu tiše dala pusu a přitiskla se k němu. Vybrala si ho dobře, ale to neznamená, že musí vědět všechno.

Autor: Martina Studzinská | pátek 6.10.2017 18:30 | karma článku: 17,29 | přečteno: 800x
  • Další články autora

Martina Studzinská

Máj - lásky čas?

"Byl pozdní večer, první máj. Večerní máj - byl lásky čas." Tak praví básník. My starší máme s prvním májem spojené prvomájové průvody. O nich jsem psala před rokem. Jaká je ale původní májová tradice?

2.5.2019 v 16:39 | Karma: 6,35 | Přečteno: 166x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Malé i velké čarodějnice, ke startu připravit!

Zítra vzplanou na mnoha místech ohromné vatry. Budou se pálit čarodějnice. Co o této tradici víme a co se můžeme domnívat? Jaké je poselství téhle zvláštní noci?

29.4.2019 v 19:36 | Karma: 8,40 | Přečteno: 182x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Jak dlouho by se tady válel?

Neznalost zákonů neomlouvá. A to ani těch přírodních. Pokud věci necháme být tam, kde jsou, možná se nám vzniklá zátiší nebudou ani za mák líbit.

21.4.2019 v 21:44 | Karma: 16,76 | Přečteno: 501x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Toaletní papír, životní filosofie a všechno to kolem

Napadlo vás někdy zamyslet se nad takovou běžnou věcí denní potřeby, jakou je obyčejný toaletní papír? Aneb co také musí řešit pedagog na Den učitelů.

28.3.2019 v 21:24 | Karma: 15,01 | Přečteno: 456x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Když se zblázní hodiny

Už jste si toho taky všimli? Hodiny jsou symbolem naší volby, našeho směřování v čase nám vyměřeném. Mám dojem, že to platí hlavně pro ty klasické, s ručičkami. Jakmile se pokazí, měli bychom se nad sebou zamyslet.

16.3.2019 v 9:31 | Karma: 13,43 | Přečteno: 482x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 587x
Jsem sběratelka zajímavých moudrých a poučných příběhů. Potkávám je při svojí práci s lidmi. Některé jen proplují kolem a jiné mi nedají pokoj, dokud je prostě " nenadatlím".

Seznam rubrik