Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zácpa, tentokrát ta dopravní

Máte také nějakou tu humornou vzpomínku z dopravní zácpy? Pohled na blikající pozadí auta před námi nás zrovna nerozchechtá, ale může být příčinou docela vtipných situací...

 

Popojížděli na jedničku už dobrých dvacet minut, když auto před ním náhle zastavilo, vyřítila se z něj načesaná upravená pětatřicátnice v pouzdrových šatech , obutá v barevně sladěných lodičkách na jehlových podpatcích s drahou kabelkou v podpaží ( kdo by ji taky nechával v autě, že) a kvapným krokem odcupitala ke krajnici. Přelezla svodidla, přeskočila na jehlových podpatcích škarpu a zmizela v lánu kukuřice. S úlevným výrazem ve tváři se z ní vynořila za pár minut, nedbala troubení spěchajících, nasedla do svého auta, oklepala rázně ornici ze své salónní obuvi a jala se dále popojíždět s kolonou.
Pospíchal za svojí ženou, která ležela v porodnici s rizikovým těhotenstvím. Vezl jí čisté šaty, už hodně rozšířené, aby rostoucí bříško mělo volnost, květované, s parádním bílým kulatým límečkem. Byl dost nervózní, dnes ji totiž měli na poslední měsíc před porodem pustit domů. Jeho pocity byly smíšené. Trochu se těšil a trochu se toho bál. Bude se umět o ni a o to malé postarat? Neselže jako milující manžel a otec? Zatím se bázlivě sžíval s automatickou pračkou a s překvapením zjišťoval, že pokud se chce doma navečeřet, musí si večeři předtím obstarat v nedalekém nákupním centru. Jeho život se měnil a on to jen taktak stíhal s úžasem sledovat. Jeho útroby se kroutily nervozitou, křeče v nafouklém břiše nabývaly na síle s přibývajícími minutami pomalého popojíždění. Žena už na něj čeká a těší se domů a on se tu šine. Neměl by jí zavolat? Bude zklamaná. Křeče v jeho podbřišku nabývaly na síle a on pocítil, že do kukuřice bude muset velmi brzy i on. Jenže lán kukuřice mezitím vystřídaly satelitní domky s pečlivě upravenými zahrádkami a předzahrádkami. Kamkoli odskočit bylo nemožné. Cítil, jak se mu potí čelo a ruce svírající volant. Na sedadle seděl prkenně a křečovitě se snažil uchovat zbytky důstojnosti. Neměl si dávat v poledne ten rybí salát! Zdál se mu podezřelý, ale v obchůdku před jejich firmou nic lepšího neměli a včera zapomněl nakoupit. Kolona se začala pomalu rozjíždět, když zjistil, že trapasu se při nejlepší snaze nelze vyhnout. Odevzdaně vybalil manželčiny těhotenské šaty z igelitky a sedl si na ni, aby zachránil alespoň sedadlo. Pak přemýšlel, kde by se beze svědků zbavil znečištěného prádla. Sláva odpočívadlo s několika zaparkovanými kamiony! Zajel mezi ně, natáhl na sebe manželčiny těhotenské šaty, očistil se papírovými kapesníčky a najel na dálnici v opačném směru, aby se doma důkladně umyl a převlékl. Zpoždění ženě nějak vysvětlí. Znečištěné šatstvo předtím uložil do igelitky a uschoval v kufru auta, aby jej doma beze svědků přepral. Jenže jeho útrapy tím rozhodně neskončily. Ujel sotva několik kilometrů opačným směrem, který byl na rozdíl od toho směrem do města volný a, když zahlédl na krajnici policejní hlídku. Přál si být pohlcen matičkou zemí, vysílal zoufalé signály k vyšším mocnostem, aby jej učinily neviditelným, ale všechno bylo marné. Autoritativně napřažená plácačka zhatila všechny jeho naděje: "Dobrý den, pane řidiči, vaše doklady  pro....." Sledoval pochopitelný úžas policisty. Jeho mladá kolegyně se marně pokoušela dívat na druhou stranu kamsi do polí, aby jí necukaly koutky úst. Její starší a zkušenější kolega se ale ovládl a nehnul brvou. Pečlivě zkontroloval doklady, beze slova mu je vrátil a mlčky pokynul, že jako může pokračovat v jízdě. Popojel pár metrů a zavolal ženě: "Budu mít zpoždění, miláčku. Všechno ti vysvětlím. Zatím řeknu jen: Den blbec."

Autor: Martina Studzinská | neděle 30.10.2016 16:07 | karma článku: 10,44 | přečteno: 256x
  • Další články autora

Martina Studzinská

Máj - lásky čas?

"Byl pozdní večer, první máj. Večerní máj - byl lásky čas." Tak praví básník. My starší máme s prvním májem spojené prvomájové průvody. O nich jsem psala před rokem. Jaká je ale původní májová tradice?

2.5.2019 v 16:39 | Karma: 6,35 | Přečteno: 166x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Malé i velké čarodějnice, ke startu připravit!

Zítra vzplanou na mnoha místech ohromné vatry. Budou se pálit čarodějnice. Co o této tradici víme a co se můžeme domnívat? Jaké je poselství téhle zvláštní noci?

29.4.2019 v 19:36 | Karma: 8,40 | Přečteno: 182x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Jak dlouho by se tady válel?

Neznalost zákonů neomlouvá. A to ani těch přírodních. Pokud věci necháme být tam, kde jsou, možná se nám vzniklá zátiší nebudou ani za mák líbit.

21.4.2019 v 21:44 | Karma: 16,76 | Přečteno: 501x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Toaletní papír, životní filosofie a všechno to kolem

Napadlo vás někdy zamyslet se nad takovou běžnou věcí denní potřeby, jakou je obyčejný toaletní papír? Aneb co také musí řešit pedagog na Den učitelů.

28.3.2019 v 21:24 | Karma: 15,01 | Přečteno: 456x | Diskuse| Ostatní

Martina Studzinská

Když se zblázní hodiny

Už jste si toho taky všimli? Hodiny jsou symbolem naší volby, našeho směřování v čase nám vyměřeném. Mám dojem, že to platí hlavně pro ty klasické, s ručičkami. Jakmile se pokazí, měli bychom se nad sebou zamyslet.

16.3.2019 v 9:31 | Karma: 13,43 | Přečteno: 482x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 587x
Jsem sběratelka zajímavých moudrých a poučných příběhů. Potkávám je při svojí práci s lidmi. Některé jen proplují kolem a jiné mi nedají pokoj, dokud je prostě " nenadatlím".

Seznam rubrik